Boomverzorging

Dit is iets waar ik sinds 2017 mijzelf aan in het specialiseren ben. Hiermee doe ik wat ik leuk vind, en kan ik mijzelf onderscheiden door mijn kennis en ervaring in het grondverzet te combineren in de boomverzorging en andersom.

Boomverzorging is onder andere het snoeien, juist aanplanten en verpoten van een boom, maar eventueel ook het kappen van een (zieke) boom. Dit werk gebeurt deels vanaf de grond, maar ook (hoog) boven de grond.

Veiligheid

Omdat je werkt met bomen van soms tientallen meters hoog, is veiligheid van enorm belang. Zowel in de boom voor snoeiwerkzaamheden, als ook bij het kappen vanuit in de boom en vanaf de grond. Hiervoor heb ik alle juiste klimbenodigdheden, gereedschappen, materialen en de nodige hulpmiddelen waardoor het ook veilig is voor de omgeving.

Opleiding

Deze kennis en vaardigheden heb ik verkregen door de volgende cursussen:
– Specialistische velling
– Gevorderdere zaagvaardigheden
– Boomklimmen 1, 2 en 3
 
Bovenstaande trainingen heb ik afgerond bij opleidingsinstituut IPC

 Boomverzorger Bas van Middelaar hoogland boomverzorging grondverzet dienstverlening

European Tree Worker

Later in 2018 zal ik de opleiding tot European Tree Worker hervatten, kortweg ETW. Dit is een Europees erkende opleiding.
Hieronder een beschrijving van één van de opleiders;
 
De European Tree Worker (ETW-er) is de allround vakbekwaam boomverzorger. Als ETW-er kunt u in Nederland en andere Europese landen ingezet worden voor praktische functies zoals snoeien, (ver)planten, controleren en vellen van bomen.
Het ETW certificaat wordt uitgegeven door de European Arboricultural Council.

 
Voor deze opleiding wordt veel kennis vereist van de bomen, de omgeving van de bomen maar ook de klim- en zaagvaardigheden. Een opleiding op niveau. Ik verwacht dit juni 2019 af te ronden. Gedurende de opleiding probeer ik zoveel mogelijk praktijkervaring op te doen. Voor die tijd ben ik al prima uitgerust om u van dienst te kunnen zijn!